Satu kebimbangan ialah bila ibu-ibu terus lakukan petua-petua yang tak sesuai untuk baby akhirnya memberi kesan kepada bayi itu sendiri.

Jaundis adalah penyakit biasa yang selalu kita dengar berlaku pada bayi-bayi yang baru lahir di antara 24 jam selepas kelahiran sehingga sebulan.

Buah pinggang berfungsi melakukan proses utama untuk mengekalkan keseimbangan kimia dalam cecair tubuh kita (proses keseimbangan ini dinamakan homeostasis).

Penyakit Addison merupakan sejenis penyakit yang berpunca akibat kekurangan hormon yang dihasilkan oleh kelenjar adrenal.

Strok atau angin ahmar merupakan masalah kesihatan yang diakibatkan oleh salur darah otak yang tersumbat atau pecah seterusnya menyebabkan pendarahan.

Rehabilitasi atau pemulihan anggota adalah sebahagian penting dari pemulihan pesakit yang mengalami angin ahmar atau strok.

Jantung merupakan organ yang berotot pejal dan mempunyai empat ruang dimana anggaran saiznya menyamai saiz penumbuk individu berkenaan.

Kolesterol adalah salah satu bahan yang menjadi punca utama kepada masalah penyakit jantung. Proses ini dikenali sebagai atherosclerosis.

Aphasia merupakan sejenis simptom yang disebabkan oleh kerosakan saraf otak, dengan itu akan melumpuhkan kebolehan seseorang untuk berkomunikasi.

Merokok membahayakan kesihatan dan mengakibatkan penyakit koronari jantung, penyakit saluran pernafasan kronik dan barah paru-paru.

Selain dari menjaga makanan, melakukan senaman adalah di antara perkara yang amat penting dalam penjagaan kesihatan.

Perkembangan motor halus bayi harus dipantau terutamanya jika bayu tersebut berisiko tinggi seperti kekurangan oksigen, tidak matang dan sindromik.